Happier Healthcare

Sutter Women's and Children's Center

We recently had the pleasure of photographing the cheerful and modern Sutter Women’s and Children’s Hospital in Sacramento for EwingCole. With construction led by Boldt, the 395,000 sq ft, 214-bed facility is quickly turning into the leading pediatric and women’s health center in Northern California.

You might wonder (as I did!) why these two demographics demand a unique facility. The answer? Pure numbers. The under-14 set accounts for nearly 20% of the total U.S. population, and women account for more than 51% (by the age of 85, there were nearly twice as many women as men!) On top of that, studies have shown that women are more likely to use health care services than men. Big numbers mean big business!

Sutter Women's and Children's Center

Amazing things happen when design focuses on the needs and desires of women and children — spaces that typically feel mundane and utilitarian get a breath of energy and warmth, and the whole experience feels friendlier and more inviting. Even the building’s mass and facade are designed to be gentler and less intimidating, with its curving and playful lines.

Sutter Women's and Children's Center

From the cool and colorful art throughout the facility, to the choice of furnishings and even bed linens, every detail has been designed to put these patients at ease in the sometimes scary world of hospitals and waiting rooms.

Inside, you don’t feel like you’re in an eight-story mega-hospital. Each space feels calm and cozy, from the women’s intensive care and labor/delivery/recovery areas to the pediatric and neonatal units.

Sutter Women's and Children's Center

Sutter Women's and Children's Center

What’s a hospital without people?! It can be challenging to include real patients, nurses and doctors in photographs, for privacy and safety reasons. Initially, we hadn’t planned to include people at all, but ended up hiring about 15 extras from a local temp agency for the lobby shots. We love working with these agencies because they always send us such wonderfully diverse and energetic groups — they really give our photographs the feeling of being populated by real people.

Sutter Women's and Children's Center

Working on this project with Michael Lehman of EwingCole was truly a pleasure — you can’t help but appreciate his sincere and down-to-earth personality on big projects like these! We’d met with him on a portfolio showing, and the timing couldn’t have been better — he’d just completed work on Sutter and felt that our approach was perfect for this project. We were thrilled!

See the Featured Gallery for more images.

By |December 3rd, 2015|Social Space|0 Comments

Seeing Clearly and Clearly Seen

Project Name

In the world of luxury eyewear, personalized service and artisan-level expertise sets GLCO apart from its staid competitors. This ain’t Costco!

We recently photographed their 1400 sq ft flagship store, located on La Brea Blvd in the heart of Hollywood’s trendiest shopping district, for WEST OF WEST. This hip young design firm, led by UCLA-AUD alums Clayton Taylor and Jai Kumaran, delivers architectural design that dips into urban strategy and graphic design.

Project Name

I’d never thought much about eyeglasses before, but talking to the staff and clientele at the GLCO boutique during our shoot, really opened my eyes! People who choose to wear glasses (despite the prevalence of contact lenses and corrective surgeries) do so as a statement not just of their personal style, but how they see the world and how the world sees them.

Project Name

With this perspective, it only makes sense that these discerning individuals would seek out a shop that’s just as passionate about eyewear as they are! Staffed by expert opticians who offer specialized advice and can talk history of eyewear for hours, the service level is comparable to a high-end jeweler.

WEST BY WEST’s design for the GLCO boutique is fresh, inviting, and ever-changing, with a serious art gallery vibe. Each pair of frames beckons shoppers from a clean and minimal display. The shopping experience is calm, relaxed and cooler than cool.

GLCO Diptych

The boutique is even transformative like an art gallery! Multitude wooden pegs covering the crisp white walls allow for the modular displays to be re-configured on a whim, accommodating fresh styles or unique displays — like a headphone station (to make sure your glasses don’t interfere with your retro-cool professional headphones, I guess!)

Project Name

The storefront is transparent — a clear nod to the lenses sold within — but at the same time shapes the perspective of passers-by, who can’t help but peek into the modern, undulating space. The shopping district where the GLCO boutique is located is prized for its walkability. I shouldn’t have been surprised to see several friends and clients pop in on the day we were shooting!

Project Name

This project was small, but hyper-cool. I love photographing commercial interiors that really change the way we think about shopping!

See the Featured Gallery for more images.

By |November 16th, 2015|Social Space|0 Comments

Tech Tuesday


For hundreds of years it was thought that sight was limited to as far as the eye can see. Today for Tech Tuesday, we prove that wrong using the nifty device known as the CamRanger–a camera add-on that detaches the photographer from the confines behind the camera. Streaming a live view from the camera to, in this case, an iPad grants a newfound freedom to both control the camera and anything happening in the scene on an easy, portable device. Clients love it too, as they can watch the magic happen from their own tablets… even when they are in the shot!!  This behind the scenes look comes from our recent shoot at the Las Colinas Women’s Detention Center with  HMC Architects and Balfour Beatty Construction.

By |November 3rd, 2015|Before The Snap|0 Comments

Bring Your Board to Work

In Silicon Beach, cool is the new currency.

When Gensler called us to photograph the new Omnicom Group offices in Playa Vista, we knew our images of this stylish space needed to reflect its elevated design status. We crafted each shot to highlight the clean lines, varied levels of transparency and interesting textures created by the Gensler design team.

Playa Vista is rapidly gaining a reputation as the place for creative, tech and digital media companies to grow — rivaling Silicon Valley! “Silicon Beach” is expanding like crazy right now, attracting companies with its hip, laid-back, surfer-chic vibe.

In the heart of this growing community is Playa Jefferson, a recently renovated development courting big-name tenants like global marketing communications giant Omnicom Group, who moved their LA headquarters to Playa Jefferson’s Building C.

Playa Jefferson isn’t new to the tech scene. Since the 1970s, the campus has housed companies like Citibank, whose engineers reportedly developed and tested the first ATM here!

The vibrant, playful interiors of the Omnicom Group offices were designed by Gensler, built by Sierra Pacific Constructors, and embellished with exuberant murals by artist Charlie Edmiston. This creative collaborative office space oozes cool!

Splashes of color complement the 60,000 sq ft building’s energetic angles and industrial details. Staff cruise by on skateboards, stopping for coffee in “La Cocina” before plopping down for an impromptu meeting in comfy yellow armchairs. What an amazing place to work!


Gensler’s Newport Beach office was charged with the redesign of the expansive Playa Jefferson campus, and the Omnicom offices in particular, for Vantage Property Investors. Design Associate Alison Wineland spearheaded the project, under Design Director and Principal James Young, who hired me to photograph this and several other projects.

David Loyola, another Design Director and Principal at Gensler and renowned for his writing and lectures, even stopped by to help style some of the shots. I love working with Gensler, and it was a real pleasure working with Alison — she’s a phenomenal new architect, and I can’t wait to see what she does next.

Omnicom Diptych 1

Omnicom Diptych 2

We had a great time on this project, and we’re so proud to share these final images!

See the Featured Gallery for more images.

By |October 27th, 2015|Social Space|3 Comments

Things Look Better From Up Here

Up, down, left, right, turn around, turn back, move back, move forward and then maybe you have the shot. Photography is all about finding the best angle. It takes a lot of work most of the time. And quite frankly sometimes, I am just not tall enough. Sometimes the best angle is from 80 feet up, my tripod is just short of that…by about 72 feet. That’s when we call in the heavies. Boom lifts, scissor lifts, helicopters help me be as tall as any project may need.

By |October 2nd, 2015|Before The Snap|0 Comments

Back to (Business) School

2240 Paul Merage School of Business Unit 2, Location: Irvine, CA, Architect: LMN Architects

Back to school takes on a whole new meaning when you’re attending one of the most prestigious business schools in the country.

At UC Irvine’s Paul Merage School of Business, students are returning to a beautiful new expansion to their campus. The 80,000 sq ft addition, designed by LMN Architects and Carrier Johnson + Culture, seamlessly interconnects spaces —  existing and new, outdoor and indoor, meditative and collaborative.

I had the pleasure of photographing this impressive space for the architects, construction firm, and the school itself!

2240 Paul Merage School of Business Unit 2, Location: Irvine, CA, Architect: LMN Architects

2240 Paul Merage School of Business Unit 2, Location: Irvine, CA, Architect: LMN Architects

Photographing educational projects always requires a unique approach, but UCI’s Business School had a longer list of challenges than most! The intricate levels of management meant a great deal of coordination with everyone’s schedules and unique requests from multiple parties. We’re pros at navigating complex situations and getting great shots that meet everyone’s expectations.

2240 Paul Merage School of Business Unit 2, Location: Irvine, CA, Architect: LMN Architects

With such a distinguished school comes an equally distinguished roster of professors and lecturers. The school requested shots featuring a few of these important individuals. We love including people in our photographs to provide a sense of scale and function to a space, but it did require advance planning to capture specific people while they were on campus.

2240 Paul Merage School of Business Unit 2, Location: Irvine, CA, Architect: LMN Architects

Comprised of many irregular angles, intersecting lines and other dramatic design features, the 5-story structure was tricky to photograph, to say the least! By taking the time to first thoroughly scout the spaces beforehand and then get feedback from the architects about the best angles, we were able to capture the true spirit of their design. 

2240 Paul Merage School of Business Unit 2, Location: Irvine, CA, Architect: LMN Architects

2240 Paul Merage School of Business Unit 2, Location: Irvine, CA, Architect: LMN Architects

It did take some special equipment, including extra wide lenses and construction lifts, to accomplish the architects’ vision. Check out some of our behind-the-scenes images showing the giant construction lifts in action, helping us photograph around the large trees in the courtyard! Thanks to Hathaway Dinwiddie for providing the lifts.


We were thrilled to see our photography of this project featured in a cover story for the Orange County Business Journal!

OC Business Journal Cover Story


By |September 24th, 2015|Social Space|0 Comments

A Fashionable Hive

Neiman Marcus Creative Group

Fashion industry folk demand the best — the best materials for their clothes, the best quality for their accessories, and the best design for their living and working spaces.
Neiman Marcus Creative Group

The Corgan-designed offices for Neiman Marcus Creative Group in Dallas, Texas are a 30,000 sq ft renovation for the famed brand. Neiman Marcus’ previous offices were an outdated labyrinth of private offices, but the new space is a collaborative hive, weaving together four different departments in an open, airy space.
Neiman Marcus Creative Group

It was important to our client that we handle this project carefully, so as not to disrupt the work of their important client! With new catalogs constantly in production, the staff here is very busy. We were able to coordinate with Corgan and Neiman Marcus to stage and photograph the active office, even pulling office occupants into our shots as models. I love working with real people to help illustrate the scale and life of a building!
Neiman Marcus Creative Group

While it’s nice to be able to photograph a space with bright sunny skies and lush green trees out every window, it’s sometimes necessary to time a photoshoot during colder months. You have to catch the right window of time in when the space is finished enough to photograph, but before it starts to look too “lived-in”. Despite the fact that it was snowing outside, I was able to pick the right angles and staging to avoid having every shot feel like wintertime!


Neiman Marcus Creative Group

By |July 27th, 2015|Social Space|Comments Off on A Fashionable Hive

Hey look!


While on a shoot in Sunnyvale, CA with DES Architects, we spotted the new Apple Headquarters in the process of being built. What a great view we had through the structural glass of new Google Offices at Moffett Place. Imagine looking out of that everyday at work!

By |April 17th, 2015|WordPress|Comments Off on Hey look!

Scouting in the City


Los Angeles can be so beautiful, especially while way up in the new Haworth Gallery. In the heart of Downtown LA, I this new gallery resides at the top of the 444 South Flower St. Tower. Perkins+Will did a great job on this space! AND WHAT A VIEW!!!

By |April 2nd, 2015|WordPress|Comments Off on Scouting in the City

Unlike any cafeteria we’ve set foot in, skateboards, laptops and colorful caps set the scene as well as the remarkable weather to enjoy the breeze and chill outside @csulongbeach’s new #Parkside Dining Hall! Check out more on the blog in our profile. #ACMartin #socialspace #highereducation #archdaily


By |March 25th, 2015|WordPress|Comments Off on Unlike any cafeteria we’ve set foot in, skateboards, laptops and colorful caps set the scene as well as the remarkable weather to enjoy the breeze and chill outside @csulongbeach’s new #Parkside Dining Hall! Check out more on the blog in our profile. #ACMartin #socialspace #highereducation #archdaily